Adverteren bij YouTube


De voordelen van video

Online video consumptie stijgt explosief. YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle mensen die internet gebruiken. Kortom, Youtube heeft een immens publiek. Daarnaast wordt video massaal gedeeld op sociale media als Facebook en LinkedIn!

“Beeld zegt meer dan duizend woorden”. Video is aantrekkelijk en met video kun je veel informatie in korte tijd overbrengen. Daarnaast kun je met video emotie overbrengen.

Als adverteerder kun je hier op inspelen door je bedrijf en je producten te ondersteunen met video. Een goede bedrijfsfilm of kortere films waarin je laagdrempelig en aantrekkelijk de voordelen van je producten en/of diensten kunt benadrukken, kan zorgen voor veel voordelen!

Heb je een goede video? Dan wil je natuurlijk ook dat deze video aan zoveel mogelijk (potentiële) klanten wordt getoond. Met adverteren op YouTube kun je snel en nog relatief goedkoop ervoor zorgen dat je video’s worden bekeken en daarna wellicht worden gedeeld via sociale media.

Youtube adverteren

Adverteren op Youtube kost verrassend weinig. Ten eerste profiteer je van het basisprincipe van Google. Dat is dat je alleen betaalt voor resultaat. Google berekent je pas iets als je video minimaal 30 seconden wordt bekeken of als de video helemaal wordt bekeken als de totale duur van deze video korter dan 30 seconden is. Wordt je video korter bekeken, dan kost dit je dus helemaal niets. Uiteraard zorgen deze “views” die je niks kosten wel voor naamsbekendheid (exposure waarde)!

Een view kost gemiddeld tussen de 10 en 25 cent. Dat is veel minder dan een klik op een “normale” AdWords advertentie. Je kunt dus met een budget van een paar honderd euro een behoorlijke exposure realiseren.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn video’s op YouTube worden bekeken?

Wij zullen de campagnes voor je opzetten. Wij zorgen ook voor optimalisatie van de campagnes en een duidelijke rapportage van kosten en prestaties.

Er zijn verschillende targeting mogelijkheden. Je kunt een campagne zo inrichten, dat je de gewenste doelgroep bereikt met jouw advertentie. Een bekende en effectieve manier om YouTube in te zetten is om je advertentie zo in te stellen dat deze wordt vertoond aan gebruikers die je website eerder bezochten. InfoTrade kan samen met jou de best mogelijke instelling afstemmen, zodat je advertentie wordt bekeken, maar ook door je gewenste doelgroep wordt bekeken!

Maak nu kennis met adverteren op YouTube

Basis
Eenmalige opzet: € 325
Test, drie maanden, totaal 3.000 video views inclusief optimalisatie en rapportage: € 600
Totaal: € 925

Standaard
Eenmalige opzet: € 325
Test, drie maanden, totaal 6.000 video views inclusief optimalisatie en rapportage: € 1.000
Totaal: € 1.325

Premium
Eenmalige opzet: € 325
Test, drie maanden, totaal 9.000 video views inclusief optimalisatie en rapportage: € 1.300 Totaal: € 1.625

Mocht je geen goede video beschikbaar hebben, maar toch graag aan de slag willen? Dan kunnen wij deze ook voor je verzorgen. De kosten hiervoor bedragen € 749 voor een animatie en € 949 voor een video opname bij jou op locatie. Uiteraard kun je een dergelijke video dan ook ook op je eigen website gebruiken.

Interesse?

Bel ons op 023 540 6085 of stuur een bericht via het contactformulier.