Facebook video tips

Ondertitel de video

Gebruik ondertiteling om toe te lichten wat je filmt. Dit stimuleert ook om op de video te klikken zodat het geluid wordt geactiveerd. Je kunt ondertiteling bij elke video toevoegen in Facebook met een zogenaamd SubRip bestand.

Verbeter de video

Niet alles wat je hebt gefilmd is te gebruiken voor de uiteindelijke video. Je kunt via een programma je video inkorten en knippen. Gebruik daarvoor een eenvoudige editor, bijvoorbeeld (iPhone) iMovie (kost een paar euro). Hiermee kun je ook een URL of een filter in het filmpje toevoegen, dit verbetert je video!

Voeg een tekst en een link toe

Zet boven de video duidelijk in een titel en/of tekst wat er in de video te zien is. Zet er ook een link met een gecodeerde* URL naar een belangrijke pagina op de website. Voorbeeld: “Annet demonstreert hier hoe je [dienst of product] het beste kunt gebruiken en wat de voordelen zijn. Meer informatie over prijs en beschikbaar vind je op: https://goo.gl/oS1YX5
*Voordeel is dat er in Google Analytics statistieken dan makkelijk het resultaat geanalyseerd kan worden. Er is een tool voor het coderen en het klein maken van URL’s: https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/

Target de video zo specifiek mogelijk

De juiste doelgroep targeten is van belang als je wilt dat je video aanslaat. Denk daarbij ook een aans remarketing en remarketing van de zogeheten lookalike doelgroepen. Hiermee bereik je nog meer mensen, die bijna gelijk zijn aan je doelgroep.