13 augustus 2018

Nieuw! Facebook Messenger Bots

Wil jij op een eenvoudige manier voorop lopen met de nieuwste technologie van Facebook? Maak dan kennis met Facebook Messenger Bots en wees één van de eerste ondernemers die hiervan gebruik maakt! Deze omzet verhogende tool is dè nieuwe manier van communiceren en wordt door grote bedrijven al succesvol ingezet. Heb je een kleiner bedrijf? Dan is het tijd om je Facebook Messenger Bots eigen te maken en voor te lopen op je concurrenten.

Wat zijn Facebook Messenger Bots?

Een Facebook Messenger Bot is eigenlijk niets meer dan een stukje software dat ervoor zorgt dat je in de Messenger chat kunt ‘bouwen’. Op basis van veel gestelde vragen kan een Bot het antwoord direct geven, mits alles juist is ingesteld.

Wat kunnen Facebook Messenger Bots?

Je kunt een geautomatiseerd systeem gesprekken laten voeren met mensen die een privébericht naar jouw Facebook pagina sturen. Het is ook mogelijk om via Messenger een ‘nieuwsbrief’ te versturen, om updates te sturen over bijvoorbeeld te volgen trainingen of zelfs om in-chat aankopen te doen.

Waarom (juist nu) met Messenger Bots beginnen?

Er zijn verschillende redenen om nu alvast met Messenger Bots aan de slag te gaan.

  • Je biedt een extra mogelijkheid om interactie met jouw klanten aan te gaan.
  • Jouw bedrijf is dag en nacht bereikbaar (ook als je er zelf niet bent).
  • Gemakkelijk in het gebruik, mits juist ingesteld.
  • Ingestelde berichten zijn kort en krachtig in jouw eigen “tone of voice”.
  • Facebook Messenger Bot verzamelt informatie over jouw doelgroep.
  • Je hebt een enorm bereik, gewoonweg door bereikbaar te zijn.
  • Proactieve bedrijven worden beter gewaardeerd.
  • Het is een hippe en nieuwe vorm van communicatie.
  • Je bent een voorloper in nieuw medium.

Het is hierbij wel belangrijk dat je een doel / strategie opstelt en goed kijkt naar de juiste instellingen. Want het niet correct inzetten van Facebook Messenger Bots kan, zoals je zult begrijpen, verkeerd uitpakken gezien een geautomatiseerd systeem de juiste input vereist. Nog niet veel bedrijven hebben de mogelijkheden van Messenger Bots ontdekt wat betekent dat er veel winst valt te behalen door hier snel op in te springen.

Wat zijn de mogelijkheden met Messenger Bots?

Voor welk doel je Facebook Bots ook zou willen inzetten, dit dient dus te worden geprogrammeerd met behulp van speciale software. Dit kan je natuurlijk volledig op maat laten bouwen door een ontwikkelaar. Voor relatief kleinere bedrijven zijn er gelukkig steeds meer andere (bestaande) oplossingen op de markt. Met een aantal platforms kun je relatief eenvoudig, met lage kosten en zelfs zonder al teveel technische kennis met Messenger Bots beginnen. Het blijft natuurlijk wel belangrijk om goed na te denken waar je jouw bot voor wilt gebruiken en hoe je deze daar optimaal voor instelt.

Automatische beantwoording van vragen

Facebook Messenger Bots is mooie kans om alle vragen van je klanten via Facebook Messenger direct te kunnen beantwoorden. Is bijvoorbeeld de klantenservice niet aanwezig in de avond of het weekend, dan kunnen klanten toch direct geholpen worden met de meest voorkomende vragen.

Je bent dag en nacht bereikbaar voor jouw klanten en dat zullen zij waarderen.

Bijvoorbeeld: Als iemand wilt weten wat de openingstijden van jouw bedrijf zijn kun je om hun contactinformatie vragen zodat er de volgende dag contact met ze opgenomen kan worden. Als iemand een vraag heeft over een bepaald product kun je ze doorsturen naar de productpagina.

Nieuwsbrieven versturen

Nieuwsbrieven versturen via Facebook Messenger is een geweldige manier om al jouw volgers op de hoogte te brengen van bijvoorbeeld een productpromotie. Ook het aanbieden van cursussen, tips & weetjes worden enorm gewaardeerd door volgers van jouw bedrijfspagina en zijn een mooie manier om op een andere manier contact te houden.

Integratie op jouw website

Stel bijvoorbeeld een Messenger Bot in op een productpagina en bezoekers kunnen direct in contact komen en hun vraag stellen. Bezoekers zullen hiermee sneller geholpen worden waardoor je de verkoopkans vergroot.

Facebook Messenger Bots

Ook interesse in deze nieuwe vorm van communicatie?

We kunnen u natuurlijk nog veel meer vertellen en doen dat ook heel graag! Onze experts staan voor u klaar om u met raad en daad terzijde te staan. Zij maken samen met u een plan van aanpak en bepalen samen met u het doel dat u voor ogen heeft en de daarbij behorende strategie. Uiteraard wisselen wij graag met u van gedachten, alleen op die manier komen we tot het beste resultaat. Via ons contactformulier zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar bereikbaar.