Nieuwsbrief InfoTrade Zoekmachinemarketing
22 maart 2011
22 maart 2011
Weer phishing e-mails van "Google"
Helaas zijn er de afgelopen dagen weer zogenaamde phishing
e-mails van "Google" verstuurd. Een aantal van onze klanten hebben ons hier reeds over opgebeld.
Deze e-mails zijn verstuurd naar personen die een AdWords-account hebben en maken melding van het feit dat de advertenties daarin niet meer actief zijn. Deze e-mails zijn echter helemaal niet afkomstig van Google, maar van een andere, malafide partij die op deze manier tracht om de inloggegevens van adverteerders te bemachtigen.
Een aantal van de titels van deze laatste phishing e-mails zijn:
Phishing e-mails zijn (meestal Engelstalige) e-mails die als enige doel hebben om de logingegevens van in dit geval uw AdWords-account afhandig te maken. Deze phishing e-mails gebruiken als afzender vaak een e-mailadres dat lijkt op een werkelijk bestaand en/of betrouwbaar
e-mailadres, zoals in dit geval "adwords-noreply@google.com". In de meeste gevallen wordt u in zo'n e-mail verzocht om uw account- of rekeninggegevens aan te passen of op te geven middels het klikken op een link in de e-mail. In dit geval m.b.v. de aanklikbare verzoeken "Click here to review your ads and let us know if we made a mistake" en "Click here to confirm that your account is up and running 100% at this time".
Het probleem zit hem er in dat het werkelijke adres waar u heen gaat na het klikken op zo'n link vaak anders is dan dat u in de e-mail ziet staan. U komt dan terecht op een (betrouwbaar uitziende) pagina waar u uw gegevens in dient te vullen, waarna deze op worden geslagen in een database. De afzender van de phishing e-mail beschikt zo over uw gegevens en kan deze gebruiken om bijvoorbeeld een dure AdWords-campagne te starten van uw geld.
Wat kunt u hiertegen doen en waar dient u nu op te letten als u zo'n e-mail ontvangt? Allereerst dient u te controleren of u het e-mailadres van de afzender kent. Vervolgens dient u goed naar de link in de e-mail te kijken. Meestal schuilt er een andere url onder degene die u ziet. Dit kunt u controleren door met uw muis op de url te blijven hangen zonder daar op te klikken. Er verschijnt dan een popupje met daarin de bestemmings-url of u ziet deze links onderaan in uw browser. In dit geval gaat het in werkelijkheid om de website google-mc.com en niet google.com.
Als u zo'n e-mail niet vertrouwd dient u bovenal niet op de link te klikken en/of uw gegevens in te vullen. U kunt het beste direct contact opnemen met de organisatie waar de e-mail zogenaamd vandaan komt en uw bevindingen aan hen melden. Uiteraard kunt u bij verdachte e-mails van "Google" ook contact met ons opnemen. Wij zullen het dan voor u uitzoeken.
En onthoud: de meeste organisaties, zoals Google en ING, zullen nooit via e-mail naar uw account- of rekeninggegevens vragen.

Afbeelding: Een voorbeeld van de laatste phishing e-mail
Waarom InfoTrade?
✔ Volledige AdWords specialisatie
✔ Transparant en eerlijk
✔ Ervaring sinds 2004
Vaknieuws!
Minder klanten door Google Maps?
Door: AdwordsExpert op 23 Februari 2012Google Maps is wellicht één van de meest briljante diensten die Google biedt. Omdat het gratis is maken we er bovendien massaal gebruik van....























